Koselig med pus

Vi har katt. Det må man jo ha når man lever det glade forstadsliv.
Rekkehuset og stasjonsvognen får jeg heller komme tilbake til senere, dere blir pent nødt til å vente.

Pusekatten

Katten. Lissie, men går oftest under navnet Pus. Hun er ca 8 måneder.

Pen, sant?

Lissie har vist seg å være en liten seriemorder. En forfengelig og kosete en, riktignok, men likefullt en kald drapsmaskin som viser stor tilfredsstillelse når hun fanger, torturerer og så spiser. Den første tiden gikk det med mest edderkopper, stankelbein og fluer. Hun var nesten på grensen til søt der hun tasset inn med en mygghank forsiktig i munnen, slapp den på gulvet, dasket den lett med poten når den forsøkte å rømme, for så å glefse den i seg, og slikke seg fornøyd rundt munnen. Sjarmtrollet til mor.

Ikke fullt så kjempesjarmerende den dagen hun satt på rekkverket utenfor kjøkkenvinduet men munnen full av noe rart. «Er det en haug med kvister?», tenkte jeg og gikk nærmer. Åh neida. Det var beinrester og en fuglefot som hun satt med i kjeften.
To ting kan dere like gjerne lære om meg først som sist. Jeg har en rekke fobier.
To av de viktigste:
1) Lik
2) Fugler.
Kombinasjonen blir for mye for meg, så dette kunne jeg ikke forholde meg til. Jeg skulle sikkert skrytt av lille jegerpus, men jeg kunne ikke se på. Jeg lagde middag, og hver gang jeg skimtet henne i øyekroken satt hun der, stolt, med kadaveret hengende i munnen. Det tok en god time før hun resignerte. Bortsett fra noen kjøttrester på trappen så vi ikke mer til fuglen.
Noen uker senere snakket vi ved middagsbordet om at det var dumt vi ikke tok bilde av henne med fugl i munn. Hennes første fugl og greier. Slike milepæler, og vi hadde ikke dokumentert/instagrammet i det hele tatt.
Ikke mange minuttene senere fikk min mor (på besøk fra Barteland) øye på pus som jagde en mus frem og tilbake utenfor. Hele familien stimlet nysgjerrig til vinduet. Endelig gjorde pus jobben hun var ansatt for.
Bare at når vi igjen fikk øye på henne så lekte hun rundt med en fugl. Min nysgjerrige sønn gikk ut for å se nærmere på opptrinnet. Han kunne se at hun slang fuglen rundt, og på et tidspunkt kunne han også bekrefte at fuglen var død. Helt til han hørte et «Skvæææk» fra den.
Her grep min mors moderlige instinkter inn, og hun forbarmet seg over denne lille fuglen. De tok den med inn, skadet, redd og såvidt liv i kroppen.
Jeg var IKKE komfortabel med å ha en døende fugl i stua, og den måtte fjernes. Den ble lagt i tørkepapir på verandabordet «i tilfelle den skulle kvikne til». Den gjorde ikke det, vettu. Den led.
Mannen i huset holdt ikke ut denne dyreplagingen lenger, og gikk ut på verandaen, hentet fuglen, og gikk ut på andre siden. På dette tidspunktet skjønte poden at jeg hadde problemer med hele greia.
Han tok frem iphonen, tastet hektisk, og la armen rundt meg.
«La oss høre på dette, mamma!», sa han. Og der kom fra Spotify:

Some things in life are bad
They can really make you mad
Other things just make you swear and curse.
When you’re chewing on life’s gristle
Don’t grumble, give a whistle
And this’ll help things turn out for the best…

And…always look on the bright side of life… Always look on the light side of life…

Siden dette har vi også hatt mus som har blitt båret inn av pus, pilt rundt før de har endt sitt liv. Koselig med katt!

En tanke om “Koselig med pus

  1. Vakkert skrevet. Det kunne like gjerne vært en historie om min pus – Odin. Han er forøvrig en makelig fyr som liker å spise fuglene sine i vår nye hagesofa som står på terrassen. Ikke alltid like stas å pelle blodige fjær i den fine nye sofaen. Og mannen er som deg. Han hater lik og fugler…..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s